Udruženje obrtnika uključeno u organizaciju proslave 100. obljetnice Domoljuba

srijeda, 25.07.2018. 11:25

KOPRIVNICA - Koprivnica će iduće godine obilježiti stotinu godina postojanja dvorane Domoljub. Ovu znamenitu zgradu izgradili su koprivnički obrtnici i dali je građanima na korištenje u prosincu 1919. godine. 

Upravo zato je u Radnoj skupini za planiranje i pripremu programa obilježavanja stote obljetnice Domoljuba tajnica koprivničkog Udruženja obrtnika Jasmina Markota. Uz nju, slavljeničke programe osmislit će i organizirati ravnatelji gradskih ustanova – Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Maja Holek, Muzeja Grada Koprivnice Robert Čimin i Knjižnice i čitaonice Fran Galović Dijana Sabolović Krajina te bivši ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Josip Nakić Alfirević i gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić.

Na prvom sastanku postavili su obrise proslave, rekla je to Dravi.info ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek:  – Na tom prvom sastanku napravili smo popis mogućih programa, no još nećemo ništa otkrivati osim ideje da se 100 godina slavi ne samo u Domoljubu već u cijelom gradu. Zato su u organizaciju i uključene prijateljske nam gradske institucije. Željeli bismo da cijeli grad živi s Domoljubom.

Domoljub je mjesto u kojemu se djeca vrtićkog uzrasta prvi puta susreću s kazalištem i neizostavna je točka koja građane tijekom cijela njihova života spaja s kulturnim događajima, kaže ravnateljica Holek: – Mislim da je Domoljub zaista mjesto susreta kulture, u biti kulturno središte ne samo grada već i županije, mogu čak reći i regije. Iako je proteklih godina uloženo mnogo novca kako bi se obnovilo ovu gradsku ljepoticu, posla ima još. Tako je u planu sanacija vodovoda i odvodnje te dvorišnog zida, potom slijede radovi na konstrukciji doma i završetak unutarnjeg uređenja. Riječ o velikoj investiciji za koju ravnateljica Holek vjeruje da će imati potporu EU fondova.

Tekst preuzet sa portala Drava-info.hr