Udruženje obrtnika Orahovica organiziralo Večer obrtnika

ponedjeljak, 15.04.2019. 14:02

ORAHOVICA - U restoranu „Ružica grad“ u Orahovici, Udruženje obrtnika Orahovica 13. travnja organiziralo je 1. Večer obrtnika. Uz stotinjak obrtnika, prisutni su bili Ana-Marija Petin, gradonačelnica Orahovice, Darko Knežević, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore, Zoran Horić, predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, Zdravko Šarić, predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica, Zlatko Šomođi, predsjednik Udruženja obrtnika Slatina te mnogi drugi.

Predsjednik UO Orahovica Damir Vanek uvodno je pozdravio sve nazočne i istaknuo kako će nastojati da ova manifestacija postane tradicionalni događaj za Orahovicu. Nakon kratkih pozdrava uvaženih gostiju, uručena su priznanja obrtnicima za dugogodišnji rad. Za 20 godina neprekidnog rada u obrtništvu priznanja su dobili Antun Blaženović, Petar Čačinović, Jasna Fabšić, Krešimir Jakobek i Damir Vanek. Za 25 i više godina priznanja su uručena Vladimiru Macaniću, Karlu Šaferu i Mirjani Špoljar.

Na kraju se nazočnima obratila gradonačelnica Petin, koja je istaknula nekoliko najvažnijih mjera koje provodi gradska vlast za poticanje obrtništva i poduzetništva te napomenula da će, u slučaju potrebe, Grad Orahovica povećati ovogodišnji iznos bespovratnih potpora kako bi se povećalo zapošljavanje na području grada.