Udruženje obrtnika Koprivnica proslavilo 50. obljetnicu

četvrtak, 28.12.2017. 15:38

U utorak, 19. prosinca 2017. održana je 5. redovna sjednica Udruženja obrtnika Koprivnica. Svečanom djelu sjednice, povodom 50. obljetnice osnutka Udruženja, prisustvovali su predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Zvonko Pecikozić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać.

Na samom je početku svečanosti, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, u ime Hrvatske obrtničke komore, uručio predsjednici Udruženja obrtnika Koprivnica Ireni Kovačić Povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija povodom 50. godišnjice utemeljenja.

Nakon govora Predsjednice Udruženja Irene Kovačić koja je naglasila zajedništvo u djelovanju svih komorskih instanci te ostalih koji se bave poticanjem obrtništva kratkim govorom nazočnima su se obratili i Predsjednik Ranogajec i predsjednik Pecikozić.

koprivnica

Zatim su predsjednik HOK-a i predsjednik OKKKŽ dodjelili Priznanja: zlatnu cehovsku škrinjicu- za dugogodišnji rad u Udruženju i za zasluge na promidžbu obrta i obrtništva, srebrnu cehovsku škrinjicu- za izuzetne rezultate i uspjehe u obrtništvu, brončanu cehovsku škrinjicu - za postignute uspjehe u organizaciji strukovno - cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva, kao i organizaciju kulturno - umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtničkih društava te sudjelovanja u humanitarnim aktivnostima te Povelje za doprinos i iskazanu potporu radu Udruženja i obrtništvu našeg kraja.

Nagrađeni su :

ZLATNOM cehovskom škrinjicom: Miroslav Tremski, Irena Kovačić i Darko Frankol;

SREBRNOM cehovskom škrinjicom: Zoran Pehnec, Stanko Biškup i Vlasta Puklavec;

BRONČANOM cehovskom škrinjicom: Željko Panić.

POVELJE su dobili: Koprivnički Poduzetnik d.o.o., Obrtničko učilište POUKA, Muzej prehrane Podravka, Sekcija cvjećara UO Split, Stjepan Ledinski, Josip Mraz i Sanja Gregorić.