Udruženje obrtnika Gospić i PZ Lovinac inicirali osnivanje «kuće ličkog krumpira»

nedjelja, 23.12.2007. 11:11

GOSPIĆ - Nositelj organizirane proizvodnje krumpira na području Ličko-senjske županije, Poljoprivredna zadruga Lovinac i Udruženje obrtnika Gospić, zainteresirani su za organizaciju kuće ličkog krumpira koja bi na razne načine iskoristila brand ličkog krumpira.

Ovaj marketinški ali i gastronomski projekt spojio bi ugostiteljstvo i poljoprivredu, glavne adute u budućnosti razvoja Like. Bit će potrebna značajna kreditna sredstva ali i ponuda će morati biti dobro prezentirana kako bi imala isplativu potražnju u ugostiteljskim objektima. Županija bi se rado uključila u sufinanciranje takvog proizvoda jer bi to osnažilo već poznati brand ličkog krumpira. Za očekivati je da bi gastronomska ponuda ličkog krumpira morala biti pripremljena na različite načine kako bi označila «Kuću ličkog krumpira» a imali bi je u početku oni najveći ugostitelji županije a postupno i oni manji.

Predsjednik UO Gospić, Marko Sokolić i predstavnik PZ Lovinac, usuglasili su se u stavovima oko pokretanja «Kuće ličkog krumpira» te je dogovoreno da će se odabrati restorani i ugostiteljski objekti koji će krenuti u pilot-projekt raznovrsne gastro ponude krumpira prema određenim kriterijima koji će se morati poštovati.

Projekt je interesantan i proizvođačima i ugostiteljima na području Ličko-senjske županije pa se nadamo da će polučiti uspjeh.