Udruženja obrtnika Gospić i Županja okrunili višegodišnje prijateljstvo

ponedjeljak, 02.10.2017. 12:49

GOSPIĆ - Ovogodišnja 19. izložba tradicijskih autohtonih proizvoda  „Jesen u Lici“, osim što je okupila rekordan broj izlagača, njih 270, ostat će u posebnom sjećanju obrtnicima Gospića i Županje, koji su višemjesečne razgovore pretvorili u djelo potpisivanjem povelje o suradnji i prijateljstvu.

Kako je na potpisivanju rečeno, Slavonci su se prvim dolascima prije nekoliko godina  na prvi pogled zaljubili u Gospićane i Liku, a oni im otvorenošću bez patvorine vratili gostoprimstvom.

Povelju koja podrazumijeva jednakost, uzajamno poštovanje i zajedničku dobrobit potpisali su u nazočnosti predsjednika OK LSŽ, Marka Sokolića, te članova Upravnih i Nadzornih odbora udruga, predsjednici Đuro Curić i Ivica Tomljenović

„Intenzivirali smo razgovore početkom godine, predstavili namjeru višim tijelima Udruženja i sigurni smo da na ovome nećemo stati jer naša i Ličko senjska županija imaju još toga puno po čemu su prepoznatljive. Nadam se da će nakon nas i naši gradovi, Gospić i Županja, krenuti sličnim stazama kako bi se povezali ne samo kroz sajmove već i kroz poslovne kontakte, okrugle stolove, zajednički nastup kroz predpristupne fondove EU pa zašto ne i kroz druženje obrtnika, branitelja, sportaša, umirovljenika i svih drugih“ rekao je predsjednik županjskog udruženja, Đuro Curić.

P9290093

„Ovo nije slučajno jer naših Ličana desetljećima ima po Slavoniji, a zadnjih dvadesetak godina i Slavonaca u Lici. Vjerujem da ćemo ubuduće i zajedno nastupati na sajmovima u zemlji i inozemstvu te predstaviti ono najbolje iz našeg zavičaja. Ovo je prvi potpis ovakve vrste u Ličko-senjskoj komori i siguran sam da smo otvorili novu stranicu predstavljanja i zastupanja obrtništva“ dodao je predsjednik UO Gospić, Ivica Tomljenović, inače aktualni zamjenik gradonačelnika Grada Gospića.

Na domjenku koji je uslijedio, uz uzajamno darovanje domaćina i gostiju iz Županje, ali i županijskih Komora iz Rijeke, Bjelovara, Karlovca, Sombora u Vojvodini kao i Bihaćke u Unsko - sanskom kantonu, pozdravio je predsjednik Marko Sokolić, ističući da svaka nova „Jesen u Lici“ donosi nova poznanstva, veze i poslove poteze, koji imaju za cilj samo boljitak za one koje predstavljaju i zastupaju.