Učenici porečkih osnovnih škola posjetili obrtnike

ponedjeljak, 15.04.2019. 13:50

POREČ - Udruženje obrtnika Poreč pokrenulo je inicijativu kojom se obrtnička zanimanja žele približiti učenicima. U četvrtak 11. travnja, u organizaciji Udruženja obrtnika i u dogovoru s ravnateljicama triju osnovnih škola s područja Poreča, organiziran je posjet učenika osmih razreda istaknutim obrtnicima porečkog područja.

Djeca su posjetila proizvodne pogone Obrta pekare Concettino, Obrta za vinogradarstvo i vinarstvo Marijana Armana,  Proizvodnog i trgovačkog obrta „Lorymasks“ Loredane Musizza i Stolarskog obrta Istradrvo. Posjetu obrtnicima odazvalo se pedesetak učenika, a obrtnici su im tom prigodom opisali čime se sve bave, kako su započeli s radom u obrtu te pokazali proizvodni proces svojih obrta.

Ovom novom aktivnošću u Udruženju obrtnika Poreč htjelo se potaknuti učenike osmih razreda osnovnih škola da razmisle o upisivanju obrtničkih zanimanja. Cilj je bio i osvijestiti javnost kako se od obrtničkih zanimanja može kvalitetno živjeti te kako obrtnici mogu biti uspješni i uzorni članovi društva.

Inicijativa pročelnika Ceha proizvodnog obrta Udruženja obrtnika Poreč Roberta Mihelka pokazala se više nego uspješnom, stoga će Udruženje obrtnika Poreč i nadalje organizirati posjete obrtnicima u dogovoru s lokalnim školama.