Treći godišnji susret Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko

ponedjeljak, 10.07.2017. 10:59

PETRINJA - Isti dan kada se značajna 165-obljetnica organiziranog obrtništva Hrvatske obilježavala u Zagrebu, 30. lipnja, svoj treći godišnji ljetni susret održali su obrtnici Banovine, povezani u zajedničko udruženje Petrinja, Glina, Topusko-Gvozd, Hrvatska Kostajnica (s Hrvatskom Dubicom, Dvorom, Donjim Kukuruzarima i Majurom).

 „Sastajemo se za bolju komunikaciju, upoznavanje, razmijenu iskustava i jačanje suradnje. S 459 obrta drugo smo po veličini udruženje u Sisačko moslavačkoj županiji. Ove godine nagrađujemo 43 dugogodišnja člana koji redovito podmiruju komorski doprinos, a priznanja su im za njihov rad, marljivost, upornost, spretnost i ustrajnost u djelovanju. Priznanja su za 10, 15, 25, 35 godina, 30 godina postoji zlatarski obrt Vili, a neprekidno 40 godina pekarski obrt Beriša“ rekao je Ivan Solomun, predsjednik objedinjenog udruženja za područje cijele Banovine.

Njihov skup pozdravili su glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić, tajnik županijske obrtničke komore Nenad Joksimović, dopredsjednik obrtnika Siska Damir Bunjan, predstavnica Grada Petrinje, izaslanica gradonačelnika, Zlata Jajčinović i gost iz Županje, Đuro Đuka Curić, predsjednik tamošnjeg udruženja.
Na svečanosti je posebno priznanje primio dosadašnji tajnik Miroslav Žugaj, koji nakon 11 godina stručnog rada s obrtnicima Topuskog, Gline, Petrinje i kratko proširenog udruženja za Banovinu odlazi iz udruženja, a za ovo radno mjesto upravo je natječaj u tijeku. Zbog lošeg vremena izostalo je uobičajeno sportsko natjecanje predstavnika gradova i općina s prostora između Kupe, Une i Save.
Na godišnjem druženju pozvano je članstvo na novčanu pomoć Milošu Cvetanoviću, kojem je za nastavak liječenja potrebno 70.000 kuna. Pozivamo i ostale zainteresirane da pomognu, a novac mogu uplatiti na žiro račun: HR 1024070003105042235 kod OTP banke.