Tisuću porcija za Blagdanski posni požeški i pleternički ručak

utorak, 18.04.2017. 12:47

POŽEGA - Već četvrtu godinu na Veliki petak Požežani su pozvani na posni ručak koji su im pripremili obrtnici Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Udruženja obrtnika Požega, u suradnji s Gradom Požegom i Požeško-slavonskom županijom.

Ove godine, obrtnici su humanitarnu akciju organizirali i u Pleternici. 

17-5-petak

Za jelo su pripremljeni perkelt od soma sa širokim rezancima i kajgana sa srimušem i to čak tisuću porcija. Građanima su ih dijelili predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk, župan Alojz Tomašević, dožupani Ferdinand Troha i Željko Jakopović te dogradonačelnici Požege Darko Puljašić i Mario Pilon.

"Obrtnička komora 4. put, a možemo reći i tradicionalno, priprema za Veliki petak i za Badnjak tisuću porcija posne hrane za naše građane.

Danas smo posluživali perkelt od soma i kajganu sa srimušom i tartufima povodom Uskrsa." - rekao nam je predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk

Ovo je jedna predivna akcija gdje je poveznica naših obrtnika, prijatelja koji na današnji dan, bilo pitanje Badnjaka ili kao danas Velikog petka kada obrtnici žele svojim sugrađanima pokloniti jedan posni obrok.

Ovakve manifestacije su važne za nas, jer su dokaz da nije sve u novcu, da nisu naši obrtnici ili ugostitelji osobe koje isključivo idu na profit, već i obrnuto.

Na ovakav način pomaže se svima kako bi se osjetio duh zajedništva i Uskrsa." - rekao je župan Alojz Tomašević

"Lokalna uprava i samouprava mora biti u službi privrede, malih privrednika, obrtnika i to je ono jedino što će nas izvesti iz stanja u kojem jesmo jer je budućnost u obrtništvu i privredi. Ovakvim akcijama mi pokazujemo da kao politika moramo i možemo biti uvijek uz njih pa tako i na ovoj prekrasnoj tradicionalnoj akciji gdje vidimo da se dosta naših građana okupilo i sa zadovoljstvom sve ovo pozdravilo i prihvatilo." - rekao nam je dogradonačelnik Darko Puljašić. 

17-6-petak

Prošle godine Grad Pleternica je također svoje sugrađane počastio posnim jelom na Veliki petak a ove godine u tome su im pomogli 'gosti' iz Požege. - To su nam i gosti i domaćini: Udruženje obrtnika Požega i Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i meni je čast da je s nama danas ovdje i predsjednik Udruženja obrtnika Požega i moj bivši kolega obrtnik. Obrtnici su pripremili sve ovo a mi im evo, pomažemo podijeliti hranu – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić. - Ima tu negdje oko 700 porcija.

Mi već par godina u Požegi organiziramo za Veliki petak i na Badnjak posni ručak za građane a kad smo imali gospodarski forum dogovorili smo se da ćemo se malo proširiti na Pleternicu. Naime, ovdje imamo veliki broj naših obrtnika i Pleternica je u porastu s novootvorenim obrtima pa se nadam kako će ovo prerastiu tradiciju – dodao je predsjednik požeških obrtnika Mile Golić.