Svjetski jedriličari oduševljeni „šibenskim pidočama“

ponedjeljak, 03.06.2019. 14:09

ŠIBENIK - Obrtnička komora Šibensko-kninske županije i Udruženje obrtnika Šibenik uveličali su svečanost otvaranja Svjetskog prvenstva u ORK jedrenju u nedjelju, 3. lipnja, na povijesnom  trgu ispred Šibenske katedrale organiziravši spremanje velike tave s preko 300 kilograma šibenskih dagnji.

Tu gastronomsku deliciju koju su pripremili članovi  Ceha Obrtničke komore ŠKŽ i Udruženja obrtnika Šibenik kušalo je preko 400 sudionika svečanog otvaranja Svjetskog jedriličarskog kupa te se tražila  i porcija više.

Inače, Šibenik je po prvi put u povijesti domaćin jednog svjetskog prvenstva, a u narednih tjedan dana tu će boraviti oko 1200 jedriličara okupljenih u 113 posada iz 17 zemalja.

Najveće sportsko događanje u šibenskoj povijesti organizirali su D-Marin Mandalina i Jedriličarski klub Val uz podršku Grada Šibenika. Okupljenim jedriličarima iz cijelog svijeta dobrodošlicu je, među ostalima, poželio Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma, a prvenstvo je proglasio otvorenim gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić.