Svečano otvoren 14. Obrtnički sajam

petak, 22.09.2017. 12:26

KARLOVAC - U Karlovcu, na Trgu bana Jelačića, 19. rujna je svečano otvoren 14. Obrtnički sajam te 4. Sajam ekoloških proizvoda.

Svečanom otvorenju nazočio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore, gospodin Dragutin Ranogajec, potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, dr.sc. Martina Dalić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospođa Nada Murganić te pomoćnica ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta, gospođa Ana Mandac.

IMG_2475

Nakon uvodnih pozdravnih riječi, potpredsjednicu Vlade Republike Hrvatske i ministricu gospodarstva, poduzetništva i obrta dr.sc. Dalić, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Dragutin Ranogajec i predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije, Darko Stanković poveli su u razgled Sajma i razgovor s obrtnicima i obrtnicama Karlovačke županije. 

Na sajmu se predstavlja oko 80 izlagača, a karakteristika ovogodišnjeg sajma je da se po prvi put, uz obrtnike, trgovačka društva, udruge i OPG-e, predstavljaju i strukovne škole.

IMG_2479

Svakog dana Sajma planirano je predstavljanje jednog Ceha na način da bi učenici srednjih strukovnih škola, uz svoje mentore i obrtnike, prezentirali svoja znanja i vještine učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola te na taj način potaknuli interes za upis u obrtnička, a prvenstveno deficitarna zanimanja.

Ovaj se sajam etablirao kao najpoznatiji obrtnički sajam u ovom dijelu Hrvatske, što potvrđuje veliki interes članova – obrtnika i poduzetnika za predstavljanje svojih proizvoda i usluga 

Organizatori sajma su Obrtnička komora Karlovačke županije i Udruženje obrtnika grada Karlovca, a suorganizator Grad Karlovac. Pokrovitelji sajma su Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Hrvatska obrtnička komora te Karlovačka županija.