Svečana proslava 50. obljetnice Udruženja obrtnika Rijeka

četvrtak, 13.12.2018. 9:29

RIJEKA - Udruženje obrtnika Rijeka u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke 12. prosinca proslavilo je jubilarni, zlatni 50. rođendan.

Predsjednik Udruženja Darko Sertić otvorio je svečanost i zahvalio se svima koji su se odazvali pozivu i uveličali ovaj jubilej.

Ovom prigodom uručene su zahvalnice svim prethodnim dužnosnicima komorskog sustava, poslovnim partnerima s kojima Udruženje ima odličnu suradnju (HEP d.o.o., INA d.d., Građa d.d.), svim partnerskim područnim komorama i udruženjima te priznanja najzaslužnijim i najistaknutijim obrtnicima.
Posebno priznanje Udruženja obrtnika Rijeka, Priznanje za životno postignuće i promociju obrtništva, dodijeljeno je Viktoru Šahiniju koji je nositelj svoga obrta još od davne 1966. godine. Hrvatska obrtnička komora, g. Šahiniju je uručila najvrjedniju nagradu HOK-a za istaknute obrtnike - Plaketu „Zlatne ruke s pisanim priznanjem", a prigodnim poklonima čestitao je i gradonačelnik grada Rijeke.

Posthumno je dodjeljena Zahvalnica za dugogodišnji aktivan rad i doprinos na unaprjeđenju i promidžbi obrtništva  Marinu Perišiću te posebno priznanje Povelja za vanjske suradnike Andriji Viteziću.

Posebno priznanje Povelja dodjeljuje se obrtniku koji je ostvario izuzetan uspjeh u struci ili je poduzeo aktivnosti od utvrdive koristi u afirmaciji obrtništva i komorskog sustava na području djelovanja Udruženja. Povelju su dobili: Željka Bobanović, Milivoj Brusić, Damir Konestra I Ingrid Perman. Plaketa „Obrtničke ruke“ s pisanim priznanjem dodjeljuje se obrtniku kojiima najmanje 15 godina obrtničkog statusa, a svojom je aktivnošću doprinio unapređenju obrtništva te promociji i ugledu Udruženja. Plaketu su dobili:  Ljubica Filipović, Vanda Ozretić, Jovanka Kosanović, Robert Mikov, Nikola Trošelj.

Statua Obrtničke ruke s poveljom dodjeljuje se obrtniku kojiima najmanje 25 godina obrtničkog statusa, a svojim je radom u obrtništvu pridonio održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva uopće. Nagradu su dobili: Rajko Cuculić, Mithat Sahatčiu i Igor Vrcelj.

Program svečanosti bio je popraćen nastupom klape Nevera, a nakon svečanosti uzvanici su se podružili na zajedničkom domjenku u Salonu gradonačelnika.