Suradnja obrtnika Novog Sada i Rijeke

srijeda, 10.10.2018. 14:37

RIJEKA - U Novom Sadu Udruženje samostalnih zanatlija Novi Sad i Udruženje obrtnika Rijeka, 6. listopada potpisali su međunarodni Sporazum o suradnji, prvi takav u povijesti Udruženja obrtnika Rijeka.

Dokument kojega su potpisali predsjednici udruženja Slavko Novaković i  Darko Sertić  predviđa  suradnju i zajedničko sudjelovanje u projektima međunarodnog značaja te povezivanje obrtnika kroz poslovnu suradnju. Susretu su prisustvovali i predstavnici gospodarstva i gradskih vlasti dvaju gradova, predsjednik Gradskoga vijeća Rijeke, Andrej Poropat te pročelnica za poduzetništvo Grada Rijeke, Jana Sertić.

Predsjednik Sertić rekao je kako Rijeka i Novi Sad njeguju prijateljsku suradnju već niz godina te su po mnogo čemu slični i u gospodarskom, obrtničkom smislu komplementarni. Stoga se željela uspostaviti i razvijati suradnja, ne samo razmjenama iskustava u radu dvaju udruženja, već i kroz konkretnu gospodarsku suradnju obrtnika koji za to nađu interesa. Naglasio je da je Udruženje obrtnika Rijeka u ovaj projekt i ovu suradnju odlučilo uložiti značajan trud sa željom da isti ima svoju budućnost.