"Štruklijada" u Kumrovcu

utorak, 03.07.2018. 14:12

KRAPINA - Štruklijada je manifestacija Krapinsko-zagorske županije koja se održava u cilju promocije i zaštite tradicionalnog zagorskog jela - zagorskih štrukli. Ministarstvo kulture Republike Hrvatske dodijelilo je tradicionalnim domaćim štruklima status nematerijalnog kulturnog dobra i upisani su u Registar zaštićenih kulturnih dobara Hrvatske.

Krapinsko-zagorska županija radi i dalje na dobivanju jamstvenog žiga Zagorskih štrukli te u konačnici, zaštiti geografskog porijekla.

Za titulu najboljih štrukli Zagorja nadmeću se zagorski restorani, agroturizmi, hoteli, toplice i pekarnice. Tijekom dva tjedna, prije i poslije Štruklijade, u zagorskim ugostiteljskim objektima provodi se i promotivna akcija sa popustom od 50% na zagorske štrukle. Popis restorana nalazi se na web stranici www.struklijada.com.hr.
Štruklijadu 2018. zajednički organiziraju Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, a manifestaciju podupiru partneri: Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Krapina, Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije i Srednja škola Zabok.

Ovogodišnja Štruklijada održat će se 7. srpnja u Muzeju Staro selo u Kumrovcu.