Stručni skup na temu analize stanja i perspektiva razvoja sustava obrazovanja za obrtnička zanimanja

petak, 15.02.2008. 8:43

RIJEKA - U organizaciji Obrtničke komore Primorsko-goranske županije i Strojarske škole za industrijska i obrtnička ztanimanja iz Rijeke, 14. veljače 2008. u prostorijama škole održan je stručni skup s ciljem analize stanja i dogovora o poduzimanju potrebnih mjera, kako bi školovanje kadrova za obrtnička zanimanja bilo usklađeno s potrebama tržišta rada i novih kretanja u toj domeni na području EU.

U nazočnosti predstavnice Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Mirele Hock, šefice Odjela za obrazovanje Hrvatske obrtničke komore mr. Olge Lui, pročelnice Odjela za obrazovanje PGŽ mr. Jasne Blažević, te drugih gostiju iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Službe za društvene djelatnosti, Agencije za strukovnu izobrazbu, ravnatelja i nastavnika škola i obrtnika, zaključeno je da sadašnje stanje u strukovnom obrazovanju nije zadovoljavajuće.
Svi sudionici u strukovnom obrazovanju za obrtnička zanimanja, svako u svojem djelokrugu rada, poduzeti će dodatne aktivnosti na promociji ovih zanimanja, kako bi se zaustavili negativni trendovi upisa učenika u ova zanimanja i podigla kvalitativna razina obrazovanja.