Skupština OK Ličko-senjske županije izabrala Marka Sokolića za predsjednika

srijeda, 24.10.2018. 13:18

GOSPIĆ - Jednoglasnom odlukom novosazvane Skupštine Obrtničke komore Ličko senjske županije ugledni ugostitelj iz Gospića, Marko Sokolić-Maki, dobio je povjerenje da i iduće četiri godine predvodi preko 1100 obrtnika.

Za dopredsjednika je izabran Ivan Odorčić iz Otočca, a u Uprav ni odbor Ivan Ratković (prijedlog predsjednika) te Ružica Maras, Joso Vrklja (Gospić), Ivan Zubović, Davor Badurina (Novalja), Berislav Gržanić, Danijel Strugar (Senj), Ivan Odorčić, Mladen Cvitković (Otočac). Izabran je i Nadzorni odbor u sastavu Marijan Maras, Ivica Krmpotić i Marinko Bobinac.

Delegat u Skupštini Hrvatske obrtničke komore je Ivan Zubović, a sa sjednice je upućena odluka uoči predstojećih izbora u Hrvatskoj obrtničkoj komori da obrtnici županije u kandidaturi za prvog čovjeka obrtnika Hrvatske podržavaju Dragutina Ranogajca, aktualnog predsjednika HOK.

U zahvalnoj riječi Marko Sokolić je naglasio i pohvalio angažiranje mlađih obrtnika po udruženjima u Gospiću, Otočcu, Senju i Novalji te ukratko podnio izvješće o radu u proteklom mandatu.