Skupština Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije raspisala izbore

srijeda, 21.03.2018. 13:19

KOPRIVNICA - Skupština Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održala je redovnu sjednicu 16. ožujka 2018. godine. Na sjednici je donesena Odluka o kriterijima za provođenje izbora za tijela područne Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije te su utvrđeni rokovi u kojima će se provesti izbori u Udruženjima obrtnika. 

Utvrđeno je da Udruženja obrtnika dokumentaciju svojih predstavnika moraju dostaviti u Obrtničku komoru do 01. listopada 2018. godine, a konstituirajuća Skupština održat će se 15. listopada 2018. godine.

Uz Odluku o raspisivanju izbora na sjednici je prihvaćeno Financijsko izvješće i Izvješće o radu Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije za 2017. godinu. Članovi Skupštine izrazili su zadovoljstvo radom Komore i ostvarenim ciljevima te financijskim rezultatom u 2017. godini.

Skupština Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije donijela je Odluku o prestanku mandata predsjednika Komore Zvonka Pecikozića Odluku o ovlaštenju Irene Kovačić o zastupanju Komore.

S 01. travnja 2018. godine Zvonko Pecikozić prestaje s radom u obrtu i odlazi u mirovinu. Dužnost predsjednika Komore obavljao je 17 godina, a 3 godine prije toga bio je potpredsjednik Komore. S obzirom da prestankom obavljanja obrta nije u mogućnosti obavljati dužnost predsjednika, Skupština Komore donijela je Odluku o prestanku mandata predsjednika Komore Zvonke Pecikozića. Tajnik Komore Božo Barać zahvalio se u ime svih zaposlenika i u svoje osobno ime, predsjedniku na dugogodišnjoj suradnji i volonterskom radu.

Na istoj sjednici Skupština je donijela odluku o ovlaštenju Irene Kovačić, potpredsjednice Komore, o zastupanju Komore iz nadležnosti predsjednika Komore do izbora novog predsjednika. Potpredsjednica Irena Kovačić je ujedno i predsjednica Udruženja obrtnika Koprivnica.