Sinjski sajam sela

četvrtak, 27.07.2017. 13:16

SINJ - U Sinju se vrše pripreme za alkarske svečanosti, vrhunac kojih je održavanje viteške igre zvane Sinjska alka. 

To su dani kada se Sinjani i Cetinjani vraćaju na svoja ognjišta iz cijelog svijeta, a žitelji ugošćuju rodbinu, prijatelje i goste. Sinj tada posjećuje i veliki broj vjernika uoči blagdana Velike Gospe, 15. kolovoza.

Najkraće rečeno, prva polovica kolovoza je vrijeme svečanosti u Sinju.

U sklopu tih svečanosti već niz godina održava se Sinjski sajma sela. 

Prvi dan Sinjskog sajma sela, 03. kolovoza, obilježit će GASTRO-ENO VEČER , a tom prigodom će se prezentirati gastro-enološka ponuda Sinja i Cetinske krajine.

Gastro prezentaciju tradicionalnih specijaliteta Sinjskih arambašića i uštipaka pripremit će Udruženje obrtnika Sinj, pod pokroviteljstvom Obrtničke komore Split.

Turistička zajednica grada Sinja osigurat će enološku prezentaciju kroz Sinjsku maraštinu i hrvaštinu, dva autohtona vina ovoga kraja. Također će se nuditi i domaći kruh ispod peke.

Posjetitelji večeri će potpuno besplatno uživati u autohtonim jelima i vinu.

Treba naglasiti poznate ugostiteljske objekte koji će za ovu prigodu sa zadovoljstvom pripremiti arambašiće i uštipke, a to su:

- Konoba Potkova, Sinj, vl. Ankica Vlastelica,

- Konoba Ispod ure,Sinj, vl. Ante Mažurin,

- Osmina, ugostiteljski objekt iz Jabuke, Gaz,  vl, Antonio Krce,

- Ranč Mustang iz Glavica, vl. Ivica Jenjić

- Izletište Gola Brda iz Čaporica, vl. Bože Bravić.

Uz „iće i piće“, ugođaju večeri doprinijet će nastupi Sinjskih mažoretkinja i Udruge za očuvanje baštine Sinja i Cetinske krajine.

Stoga, dođite i provedite lijepu večer u Sinju.

Svi zainteresirani mogu doći i posjetiti Sinjski sajam sela i u naredna dva dana jer ih očekuje bogata ponuda domaćih proizvoda kao i zabavno - edukativni program.