Seminar za građevinare

srijeda, 05.03.2008. 16:07

ZAGREB - U organizaciji Obrtničke komore Zagreb, u velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika u Zagrebu danas je održan seminar za građevinare s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a tema je bila kako dobiti suglasnost za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja, prema Pravilniku o uvjetima i mjerilima za davanje suglasnosti za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja.

Seminar je vodio potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Ivan Klarić, također građevinar, i šef Odjela za organizaciju rada cehova Hrvatske obrtničke komore Ivica Štambuk. Nazočnim je građevinarima, kojih se okupilo čak 200 - tinjak, prezentiran Pravilnik o uvjetima i mjerilima za davanje suglasnosti za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja - te su pojašnjene eventualne nejasnoće vezane na dobivanje suglasnosti.
Razmotrena su i pitanja o složenosti radova, pitanju poslovođe i potrebni broj radnika za pojedine građevine (primjeri i pojašnjenja). Predstavljene su mogućnosti udruživanja, odnosno okrupnjavanja kapaciteta. Prokomentirana su najčešće postavljana pitanja upućena u Hrvatsku obrtničku komoru, i dana je opća uputa za izradu zahtjeva za izdavanje suglasnosti za obavljanje djelatnosti građenja.

DSC01431