Seminar o sljubljivanju vina i jela

četvrtak, 17.01.2008. 12:37

KRAPINA - Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa Zagorskom razvojnom agencijom d.o.o., u sklopu USAID-ovog projekta jačanja malog gospodarstva, organizira 26. i 27. siječnja seminar za obrtnike vlasnike ugostiteljskih objekata.

U turizmu i ugostiteljstvu primjetan je trend da se sve više pažnje pridaje kvalitetnijoj ponudi hrane i pića, s posebnim naglaskom na gurmansku hranu. Ovaj trend povećava potrebu za obrazovanim kadrovima sposobnim da na ispravan način serviraju, preporuče i promoviraju hranu i piće kao dio kulturne i sociološke baštine, kao i da odgovore na pitanja o sljubljivanju hrvatskih vina i tradicionalne gastro ponude.

Cilj je ovoga seminara proširiti turističku ponudu te unaprijediti prodaju kvalitetnih autohtonih jela i vina kroz upotrebu sommelierskih znanja i vještina.

Seminar će obuhvatiti sljedeće teme:
1) Osnove prodaje i ponude visokokvalitetnih jela te osnove sommelierskih znanja:
Osnovna sommelijerska znanja, sljubljivanje jela i pića, ispravna i poželjna uporaba hrvatskih gastronomskih ikona, ponuda autohtonih jela, ponuda sezonskih jela, izrada jelovnika, izrada vinskih karata.

2) Edukacija o upotrebi gore navedenih znanja na komercijalan i profitabilan način.
Upotreba navedenih znanja kao „alata“ koji će omogućiti veću prodaju jela, pića i usluga odnosno veću profitabilnost i zadovoljnije goste koji se vraćaju.
Kako i što preporučiti gostima s obzirom na afinitete i tipove gostiju: poslovni gosti, parovi, putnici prolaznici itd.

Predavanje će voditi tim stručnjaka iz područja gastronomije i sommelijerstva koji mogu savjetovati vlasnike ugostiteljskog objekta o njihovom proizvodu i njegovoj kvaliteti te o tome kako proširiti ponudu i poboljšati kvalitetu pružene usluge.