Savjetovanje Upravljanje rizicima u poljoprivredi i mogućnosti financiranja poljoprivredne proizvodnje

ponedjeljak, 13.03.2017. 15:30

BJELOVAR - Savjetovanje Upravljanje rizicima u poljoprivredi i mogućnosti financiranja poljoprivredne proizvodnje održat će se 16. ožujka (četvrtak) u 11,00 sati u prostorijama HGK-Županijska Komora Bjelovar, Preradovićeva 4/I. 

Cilj je Savjetovanja informirati poljoprivrednike o mjerama ruralnog razvoja i upravljanju rizicima u poljoprivredi, mogućnostima financiranja poljoprivredne proizvodnje, osigurateljinim pokrićima te nabavci opreme i mehanizacije putem leasinga.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede u prvom dijelu predstavit će najvažnije novine iz Programa ruralnog razvoja RH - Mjere 4 „Ulaganja u fizičku imovinu“, kao i provedbu mjere M17 „Upravljanje rizicima“ s naglaskom na sufinanciranje dijela premije osiguranja. Kroz konkretne primjere i probleme u praksi savjetnici iz društava za osiguranje govorit će o važnosti osiguranja poljoprivredne proizvodnje te o vrstama i načinu osiguranja.

U drugom dijelu savjetovanja govorit će se o mogućnostima financiranja poljoprivredne proizvodnje kroz programe HBOR-a, poslovnih banaka, kao i nabavke opreme i mehanizacije putem leasinga. Po završetku Savjetovanja predviđena je mogućnost individualnih razgovora s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, banaka, osiguravatelja, leasing društava i HBOR-a.

Molimo Vaše prijave na broj telefona 043/242 242 ili putem e-maila na ok.bjelovar@hok.hr, hgkbj@hgk.bj.