Sastanak našičke Sekcije autoprijevoznika

ponedjeljak, 10.03.2008. 17:22

NAŠICE - U Obrtničkom domu Našice 7. ožujka održan je sastanak Sekcije autoprijevoznika Udruženja obrtnika Našice. Na sastanku su usvojeni slijedeće Odluke i Zaključci:

1. Za predsjednicu Sekcije izabrana je Vesna Puhanić, vlasnica auto prijevozničkog obrta iz Našica. Za potpredsjednicu Sekcije izabrana je gospođa Melita Abičić vlasnica auto prijevozničkog obrta iz Šaptinovaca.
2. Za člana Skupštine Udruženja obrtnika Našice kao predstavnik sekcije izabrana je Vesna Puhanić.
3. Sekcija je također dala prijedlog Skupštini Udruženja obrtnika Našice da se za člana Upravnog odbora Udruženja i člana Ceha prijevoznika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije izabere gospođa Vesna Puhanić.
4. Sekcija prijevoznika je ocijenila da je položaj autoprijevoznika danas izuzetno loš radi stalnog poskupljenja cijena goriva, dugih rokova naplate potraživanja i pada prodajnih cijena prijevoza. Radi poduzimanja konkretnih aktivnosti na poboljšanju položaja auto prijevoznika Sekcija podržava sve aktivnosti koje planira poduzeti Ceh prijevoznika HOK-a.
5. Sekcija upućuje poziv svim korisnicima usluga prijevoza tereta cestom s područja Grada Našica da više zapošljavaju auto prijevoznike članove Udruženja obrtnika Našice, jer svakim danom ostaje znatni broj teretnih vozila bez naloga za utovar.
6. Sekcija stavlja prigovor korisnicima usluge prijevoza što prioritete kod utovara daju prijevoznicima s područja drugih županija, a poznato je da naši prijevoznici na području tih županija ne mogu dobiti utovar ili ako ga i dobiju to je po smiješno niskim cijenama.
7. Sekcija upućuje svim prijevoznicima poziv da se na buduće sjednice Sekcije odazovu u većem broju, jer su Sekcija i Ceh prijevoznika HOK-a mjesto preko koje mogu svoje probleme isticati i upućivati na rješavanje tijelima Države i jedinicama lokalne samouprave.