S kuponom do popusta - počinje peta istarska Kuponijada

petak, 30.11.2018. 13:58

PULA - Idući tjedan kreće peta Kuponijada, trgovačka prodajna akcija namijenjena malim specijaliziranim prodavaonicama, neovisno o asortimanu i lokaciji, a uz kupone koji će u Glasu Istre biti objavljeni u utorak 4. i srijedu 5. prosinca, moći će se ostvariti i popusti, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u prostorijama Udruženja obrtnika Pula.

Organizatori Kuponijade su Glas Istre, istarska udruženja obrtnika i Obrtnička komora Istarske županije te Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.

Iako je primarno zamišljena kao trgovačka akcija, zbog iskazanog zanimanja u Kuponijadu su se uključile i male uslužne djelatnosti kao što su serviseri, frizeri, kozmetičari, informatičke usluge, stolarske usluge itd.

Kuponijada se provodi na području cijele Istre u trgovinama koje su se za akciju prijavile, a uključeni su i obrtnici i trgovačka društva. Glas Istre će za svakog prijavljenog trgovca otisnuti kupon s naznakom visine popusta koji će se moći ostvariti do 11. prosinca, a popusti idu od 10 posto do 50 posto. Osim toga, kako je rečeno danas, akcija se organizira u prosincu kada počinje predblagdansko raspoloženje koje uključuje kupovinu poklona.

- Drago nam je da možemo pozdraviti novu akciju svih sudionika malih obrta u Istarskoj županiji kojima želimo, kao i našim čitateljima, u ovo predblagdansko razdoblje pružiti priliku da ostvare popuste, rekla je voditeljica marketinga Glasa Istre Ivana Zečević Prusac koja je osmislila ovaj projekt. Ona je naglasila da je zbog povećanog interesa čitatelja Glasa Istre dodana i još jedna stranica s kuponima koja će biti objavljena u srijedu 5. prosinca.

- Pozivam sve da si osiguraju jedan ili više primjeraka Glasa Istre kako bi osigurali popuste koje smo im spremili ovaj put, poručila je Zečević Prusac.

- Već nas i sami sudionici znaju, većina se češće javlja i gotovo redovno sudjeluje, tako da su očigledno zadovoljni oni i vjerojatno i kupci, kaže tajnica Udruženja obrtnika Pula Ester Jurinović.

- Našim trgovcima je izrazito potrebna ova akcija i ovo što radimo jer nam je potrebna i jedna promidžba za trgovce koji ne mogu doći do drugih akcija koje inače mi iz našeg udruženja promoviramo i radimo, rekla je predsjednica ceha trgovaca pri Udruženju obrtnika Pula Elida Cerovac Bakiš. Ona je istaknula da se akcija održava na području cijele Istre i nije vezana samo za jedan grad i jednu trgovinu. Još ima vremena da se trgovci u akciju uključe pa ih je pozvala da to i učine.

 Tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić rekla je da se ovo udruženje uključuje u svaku akciju koja uključuje promociju svojih obrtnika tako da se projekt 5. Kuponijade, kao i svaki do sada, pokazao vrlo uspješan na Pazinštini i rezultirao prijavama trgovaca s ovog područja. Ona je nekakav moto akcije sažela u poruku da se ne zaborave male trgovine i šetnja po gradu, naročito u centru gdje je život malo zamro.

Izvor: www.glasistre.hr