Redovan sastanak gradonačelnika sa Obrtničkim savjetom

utorak, 12.02.2008. 9:40

KOPRIVNICA - U ponedjeljak, 11.veljače 2008.godine, Obrtnički savjet kojeg čine predstavnici Udruženja obrtnika Koprivnica (Marija Posavec-frizerka, Marija Vrabelj Capek-građevinar, Željko Vitelj-ugostitelj, Vlado Celiščak-autoprijevoznik, Miroslav Tremski-predsjednik Udruženja i Jasmina Markota-tajnica Udruženja) sa gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem dogovarali su zajedničke aktivnosti za 2008. godinu, te raspravljali o nekim problemima iz obrtništva kao što to čine nekoliko zadnjih godina na početku kalendarske godine.

Dogovorena je strategija za Zakladu za razvoj obrtništva; prvo će se raspisati natječaj za dodjelu sredstava kako bi se utvrdila potrebna sredstva, a zatim će se raznim akcijama prikupljati novac.

Grad će u roku 10 dana obavijestiti Udruženje o rješenju problema sa Cjenikom za odvoz otpada u kojem je najvjerojatnije došlo do pogreške u dijelu koji se odnosi na obrtnike. Grad i Udruženje će zajedno pripremiti Program subveniconiranja tradicijskih i umjetničkih obrta - status umjetničkog ili tradicijskog obrta dodjeljivati će Komisija Hrvatske obrtničke komore. Suradnja sa gradskom tvrtkom za poticanje poduzetništva Koprivnički poduzetnik d.o.o., će se intenzivirati, posebno na polju izlaganja na sajmovima i organiziranju potrebnih seminara. Ove će se godine Koprivnički poduzetnik sa Udruženjem još jače angažirati oko pomoći obrtnicima pri pisanju zahtjeva za subvencijama nadležnih Ministarstava.

Što se tiče sajmova, obrtnici su zatražili pomoć oko uređivanja izlagačkih prostora, što je gradonačenik prihvatio pa će obrtnici dobiti za te potrebe plakate, plazmu, tzv.pingvine i sl.

Grad je također prihvatio pomoći u zadnjoj fazi realizacije projekta clustera proizvođača suvenira. I građevinare je gradonačenik također pozvao da se udruže i na taj način konkuriraju u poslovima koje na javnim natječajima raspisuje grad. Tražena su i rješenja oko problema parkiranja ispred obrtničkih poslovnih objekata.