Radionica u organizaciji Agencije za osiguranje radničkih potraživanja

ponedjeljak, 10.04.2017. 10:39

VIROVITICA - U prostoru HGK-Županijske komore Virovitica 6. travnja održana je radionica u organizaciji Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca.

Tema radionice bila je primjena postojećeg i najava izmjena Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca. Predavači su bili Ivan Madunić, ravnatelj Agencije i Ivana Krmek, rukovoditeljica Odjela pravnih, kadrovskih i općih poslova, a u ime HGK uvodno se nazočnima obratio Davorko Vidović, savjetnik za radnu politiku i zapošljavanje.

Nakon zanimljivog  izlaganja o pravima i obvezama radnika i poslodavaca te postupanju Agencije u slučaju stečaja ili blokade računa poslodavca, sudionici su postavili nekoliko konkretnih pitanja na koja su im predstavnici Agencije i HGK odgovorili odnosno dali svoja mišljenja.  Na radionici su uz direktora, djelatnica i članova HGK-Županijske komore Virovitica sudjelovali i tajnik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, predstavnici Porezne uprave, FINA-e, Razvojne agencije „Vidra“, LAG-a „VIP“ te stečajni upravitelji i odvjetnici.