Promocija obrtničkih zanimanja na „Danu srednjih škola“

utorak, 14.05.2019. 9:38

SPLIT - Ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu, u subotu 11. svibnja održala se tradicionalna manifestacija “Dan srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije” u organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu i kulturu, a u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje Split te Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatskom gospodarskom komorom.

Kao i svake godine, bilo je vidljivo da je manifestacija izuzetno potrebna budućim srednjoškolcima jer su imali priliku na jednom mjestu razgledati ponude srednjih škola i iz prve ruke saznati informacije od profesora i učenika o njihovim programima, aktivnostima i iskustvima.

Obrtnička komora Split je svoje sudjelovanje na manifestaciji uspješno iskoristila za  informiranje o mogućnostima i pogodnostima upisa u obrtnička zanimanja te o mogućnostima nastavka školovanja.

Izložbeni prostor Obrtničke komore posjetio je i župan Blaženko Boban kako bi se informirao o aktivnostima promocije JMO programa, a u svom je govoru dao poruku mladima da budu pažljivi u izboru srednje škole i naglasio potrebu izbora strukovnih zanimanja.