Promocija deficitarnih obrtničkih zanimanja

četvrtak, 28.02.2008. 21:15

DUBROVNIK - Projekt promocije deficitarnih obrtničkih zanimanja u suradnji Obrtničke komore Dubrovačko – neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područne službe Dubrovnik, HGK - Županijske komore Dubrovnik i srednjih strukovnih škola, pokrenut 2007. godine, krenuo je sa svojom realizacijom i ove godine.

Prve prezentacije održane su se 25. veljače u Osnovnoj školi Marina Getaldića i Osnovnoj školi Marina Držića u Dubrovniku, gdje su učenicima sedmih i osmih razreda i njihovim roditeljima prezentirani programi za upis srednjih strukovnih škola, stanje na tržištu rada – potrebe za obrtničkim zanimanjima, način obrazovanja za obrtnička zanimanja, mogućnosti stipendiranja, te iskustva uglednih obrtnika – predstavnika deficitarnih zanimanja. Tako su se predstavili obrtnici iz ugostiteljske i građevinske struke, koje su već duže vrijeme deficitarne na području naše Županije.

Ciklus predavanja trajat će do polovice ožujka ove godine, do kada će se obići osnovne škole diljem Dubrovačko - neretvanske županije.

Ovo je dugoročan projekt i vjerujemo da ćemo vremenom doći do cilja koji smo postavili na početku rada, a to je povećanje broja upisanih učenika u programe deficitarnih obrtničkih zanimanja, te uklanjanje predrasuda o ovim zanimanjima.