Promocija 151 majstora i majstorica

ponedjeljak, 02.07.2018. 10:39

SPLIT - Svečano je bilo, 27. lipnja u Obrtničkoj komori Split na promociji  novih majstora i majstorica. Predsjednica Elida Marković  izuzetno je zadovoljna s brojem novih majstora, jer iako pada zanimanje za upise u obrtnička zanimanja, broj položenih majstora polako raste.

Čestitajući im na položenom ispitu, Elida Marković svima je poželjela dobrodošlicu u veliku obrtničku obitelj uz napomenu da vode računa o stalnom usavršavanju, da se angažiraju u radu cehova te da ne zaborave prenosit svoja znanja i vještine novim naraštajima. Nagrada za njihov trud dolazit će svakodnevno od njihovih zadovoljnih mušterija do sretnih mladih ljudi  koje su osposobili za rad i život. „Kad vas vidim ovako pune samopouzdanja sretna sam jer znam da ostavljamo obrtništvo u sigurnim rukama“, izjavila je Elida Marković

Majstorski ispit se polagao u 3 ispitna roka za 14 zanimanja. Od prijavljenih 199 kandidata, majstorski ispit je s uspjehom položio 151 kandidat. Splitsko-dalmatinska  županija bogatija je za:

12 majstora automehaničara

2 majstora autolimara

1 majstor autoelektričar

13 majstora elektroinstalatera

6 majstora elektromehaničara

58 majstora frizera

11 majstora kozmetičara

8 majstora pedikera

19 majstora kuhara

2 majstora klesara

3 majstora instalatera grijanja i klimatizacije

6 majstora vodoinstalatera, instalatera grijanja i klimatizacije

9 majstora vodoinstalatera

1 majstor očni optičar