Projekt za zapošljavanje mladih

srijeda, 02.08.2017. 13:04

KOPRIVNICA - Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije dostavila je sažetak projektnog prijedloga za natječaj EGP i Norveškog fonda za zapošljavanje mladih. Cilj ovog Fonda je podržati transnacionalne projekte koji promoviraju održivo i kvalitetno zapošljavanje mladih.

Projektom Obrtničke komore pod nazivom „Education for Employment“ planira se osmisliti inovativan način provedbe programa osposobljavanja i usavršavanja u obrazovanju odraslih, kako bi se pokušalo utjecati na povećanje broja osoba koje sudjeluju u cjeloživotnom obrazovanju što će za posljedicu imati povećanje njihove zapošljivosti. Ciljana skupina su mladi između 15 i 29 godina, s posebnim fokusom na mlade osobe koje završavaju obrazovanje u strukovnim zanimanjima i dugotrajno nezaposlene osobe u dobi od 25-29 godina. Vrijednost projekta je 1.200.000,00 €, a vrijeme provedbe 60 mjeseci.

Kao projektni partner iz zemlje donora u projektu sudjeluje tvrtka „Energigarden“ iz Norveške s kojom je Obrtnička komora u protekloj godini imala uspješnu suradnju u provedbi bilateralne aktivnosti „Edukacija instalatera za korištenje postrojenja na principu biomase“. Drugi partner u projektu je Obrtničko učilište Pouka.