Projekt koji spaja zelenu i plavu Hrvatsku

srijeda, 23.01.2019. 9:28

POŽEGA - "Zeleno-plavo” manifestacija je koja se održava u organizaciji Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Udruženja obrtnika Požega, Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika, Turističke zajednice Grada Požege te HGK Županijske komore Požega, a ove godine pozivu da promoviraju hrvatske autohtone proizvode, tradiciju i običaje odazvalo se preko 300 sudionika, obrtnika iz kontinentalne i jadranske Hrvatske, od Dubrovnika do Vukovara.

Bogati program na središnjem požeškom trgu započeo je, po tradiciji, paljenjem vincelovske vatre uz zelene i plave specijalitete te plemenitu kapljicu.

Požežane i njihove goste, koji su kroz projekt “Zeleno-plavo” došli promovirati vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga pozdravili su prigodnim riječima predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk, požeško – slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić i predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec te pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

“Ovime dokazujemo snagu obrtništva i njegov doprinos u razvoju gospodarstva te nužnost povezivanja zelene i plave Hrvatske uz promoviranje vrijednosti obrtničkih proizvoda i usluga te povećanje konkurentnosti poljoprivrednih proizvoda u turizmu,” naglasio je predsjednik OK Požeško-slavonske županije Ante Bilobrk.

“Okupili smo se kako bi proslavili Vincelovo, ali i pokazali što se može kada se udruže Slavonija i Dalmacija. Kada se udružimo, onda je Hrvatska snažna, onda je bogata i neovisna,” rekao je između ostalog požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Prigodnim riječima brojne goste pozdravio je i požeški gradonačelnik Darko Puljašić. “Dragi gosti, dobro nam došli, pokažite našim Slavoncima što imate, a mi ćemo vam onda uzvratiti ostatak godine. Sve što vam je potrebno, dođite, javite se, Slavonija ima mnogo toga i zajedno možemo vašu turističku ponudu učiniti još kvalitetnijom te da svi oni posjetitelji koji dolaze k vama, a nadamo se uskoro i u Slavoniju, mogu kušati najbolju hranu i najbolja vina na svijetu. Dobro nam došli, jer vi ste zapravo najveći izaslanici, oni koji reklamiraju na najbolji način Slavoniju. Podijelite svoje dojmove prijateljima, recite što ste doživjeli ovdje u Zlatnoj dolini, u zlatnoj Slavoniji i vidimo se dogodine,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

Ispred Hrvatske obrtničke komore govorio je predsjednik Dragutin Ranogajec. “Zelena i plava brazda moraju se spojiti kako bi kroz turizam imali izvoz na kućnom pragu,” rekao je Ranogajec, a prigodnim riječima manifestaciju je otvorila pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica.

Manifestaciju su podržali brojni domaći obrtnici, vinari i ugostitelji koji su također dali svoj veliki doprinos kako bi sve bilo na vrhunskoj razini.

IZVOR: 

http://slavonski.hr/zeleno-plavo-vincelovo-u-pozegi-jedinstven-spoj-kontinentalne-i-primorske-hrvatske/