Pripreme za upise u novu školsku godinu

utorak, 15.05.2018. 14:08

POŽEGA - Na inicijativu Obrtničke komore Požeško-slavonske županije 07. svibnja održan je sastanak Licenciranih radnji povodom predstojećih upisa u novu školsku godinu. Predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk u pozdravnom govoru obrazložio je plan Obrtničke komore na poboljšanju i povećanom broju upisa učenika trogodišnjih majstorskih zanimanja.

U svom izlaganju obrazložio je prve korake koji se sastoje od izrade Kataloga licenciranih radnji i dana otvorenih vrata Licenciranih radnji.

Navodi da je Katalog  namijenjen učenicima osmih razreda osnovnih škola kako bi na jednom mjestu dobili informaciju koja majstorska zanimanja i u kojoj srednjoj strukovnoj školi se upisuju ove školske godine te gdje mogu pohađati praktičnu nastavu. Naglašava da je cilj Kataloga licenciranih radnji promovirati majstorska zanimanja i motivirati učenike osmih razreda  za upis u majstorska zanimanja.

Vladimir Protić predstavio je sadržaj planiranog Kataloga licenciranih radnji.

Prisutni vlasnici i predstavnici Licenciranih radnji u svojoj diskusiji iznijeli su problem malog broja upisa učenika u obrtnička zanimanja i nedostatak radne snage.

Anto Bilobrk izrazio je nadu da će se i pojedine radnje predstaviti u Katalogu te zaključuje sastanak  porukom da se kreće u izradu Kataloga Licenciranih radnji u što kraćem roku, nakon čega slijedi službena promocija.