Pripreme za 7. sajam poljoprivrednih proizvoda i opreme AGROEXPO

utorak, 27.06.2017. 13:22

VIROVITICA - Odbor za organizaciju 7. sajma poljoprivrednih proizvoda i opreme AGROEXPO je odlučio da termin održavanja sajma bude 16. rujna jer taj novi termin puno bolje odgovara pčelarima i ostalim izlagačima. 

Odluku o novom terminu održavanja na svojem prvom radnom sastanku donijeli su članovi Odbora za organizaciju sajma AGROEXPO, kojeg je vodio župan Igor Andrović u nazočnosti svojeg zamjenika Marija Klementa i predstavnika ostalih organizatora ove manifestacije.
Sajam već 7 godina objedinjuje 14. izložbu povrća i voća, 12. izložbu i ocjenjivanje meda i 7. izložbu ljekovitog bilja i vina. Održava se u vrijeme obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, a uz nju organizatori su Grad Virovitica, HGK-Županijska komora Virovitica, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije te županijska Savjetodavna služba i Turistička zajednica. Novi termin održavanja sajma podržali su predstavnici pčelarskih i ostalih udruga koji su još prošle godine to tražili budući da sredinom rujna završavaju poslovi vezani za proizvodnju meda i berbu većine povrća i voća.
 U ime županijskih pčelara Željko Vrbos, predsjednik Grupacije pčelarstva županijske HGK, uputio je riječi zahvale županu za pomoć u donaciji šećera koji se koristi kao prihrana pčelinjih zajednica tijekom zimskih mjeseci.