Prijevoznici na rubu isplativosti poslovanja

utorak, 19.02.2008. 9:09

RIJEKA - U Udruženju obrtnika Rijeka 16.02.2008. održan je sastanak autoprijevoznika. Zbog povećanja cijene goriva, ali i ostalih troškova, kao i rokovima naplate usluga prijevoznici su zaključili da više nisu u mogućnosti poslovati po cijenama usluga koje se već godinama nisu mijenjale.

Mnogi mali prijevoznici su prisiljeni zatvarati svoje obrte i firme, a pod sadašnjim uvjetima taj trend će se nastaviti. Svjesni kako će ulazak u Europsku uniju samo povećati konkurenciju koja će pogoršati već sada alarmantno stanje, složili su se da je jedini način opstanka udruživanje i zajednički nastup na tržištu.
Goran Čop, predsjednik Sekcije autoprijevoznika Udruženja obrtnika Rijeka i predsjednik Ceha autoprijevoznika Obrtničke komore PGŽ je naglasio da će se krenuti u razgovore sa većim korisnicima prijevozničkih usluga, kao što je Luka – Rijeka, te dobavljačima repromaterijala i goriva u cilju postizanja boljih uvjeta i sniženja cijena. Također je naglašeno da nelojalna konkurencija koja vozilima za vlastite potrebe obavlja prijevozničke usluge ili čak neregistriranim vozilima, pošto nije opterećena poreznim i drugim davanjima, ruši ionako preniske cijene prijevozničkih usluga, te će se tražiti od nadležnih institucija pojačana kontrola.