Prijem vinkovačkih obrtnika kod gradonačelnika grada Vinkovaca

petak, 01.02.2019. 15:07

VINKOVCI - U Maloj Vijećnici grada Vinkovaca 31. siječnja 2019. godine održan je prijem za predstavnike Udruženja obrtnika Vinkovci i županijske Obrtničke komore Vinkovci. Prijemu su nazočili gradonačelnik Ivan Bosančić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marko Jureta, predsjednica Udruženja obrtnika Vinkovci Ljubica Brdar i Tomislav Tomičić predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije, njihovi tajnici te članovi Upravnog odbora Udruženja, Slavica Musa, Zoran Štefanac i Jure Rajković.

Nazočni su se sastali kako bi razgovarali o svemu što je dosad postignuto te o problematici obrtništva, a vezano uz zapošljavanje, ostvarivanje poticaja i slično.

Gradonačelnik Bosančić je izrazio zadovoljstvo što s predstavnicima vinkovačkih obrtnika može otvoreno porazgovarati o daljnjim smjernicama koje je moguće postaviti u ovoj godini, kako bi se olakšala poslovna aktivnost svih obrtnika u gradu. Ocijenio je da postoji puno dodirnih točaka na kojima se može zajednički raditi, te da postoje mogućnosti za zapošljavanje sugrađana u vinkovačkim obrtima. Naglasio je da je u proračunu grada Vinkovaca za 2019. godinu osigurano 1.410.000,00 kuna sredstava namijenjenih za potpore poduzetništvu i obrtništvu kroz razne lokalne manifestacije i sajmove.

Ljubica Brdar, predsjednica Udruženja obrtnika, pohvalila je vrlo dobru prošlogodišnju suradnju s gradom Vinkovcima te navela samo neke zajedničke projekte koje je Udruženje ostvarilo uz pomoć grada: sudjelovanje na obrtničkim sajmovima u Osijeku, Münchenu, Biogradu na moru i Kastvu. Nada se još boljoj suradnji u ovoj godini i ostvarenju novih projekata korisnih za vinkovačke obrtnike.

Tomislav Tomičić, predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko-srijemske županije komentirao je kako je ovo za njega vrlo bitan sastanak, dodao da se dosta toga u proteklim godinama zajednički odradilo i da mu je ogromno zadovoljstvo što će se suradnja i dalje nastaviti. Nada se da će se ovim sastankom postići više, poboljšati rad Udruženja i županijske Obrtničke komore, unaprijediti suradnja te možda i omogućiti nova radna mjesta u našim obrtima.

Sastanak je završen s konkretnim zajedničkim planovima za nastupe vinkovačkih obrtnika na proljetnim sajmovima u Slavoniji, a iznesena je i ideja da se zajedničkim snagama osmisli svojevrsni vinkovački obrtnički brand, koji bi se trebao detaljno osmisliti, te prezentirati putem web stranice. Također se stvorila i ideja o otvaranju jedne reprezentativne trgovine u centru grada s autohtonim proizvodima vinkovačkih obrtnika.