Prezentacije deficitarnih zanimanja osnovnim školama KZŽ

utorak, 06.03.2018. 14:40

KRAPINA - U Osnovnoj školi "August Cesarec" u  Krapini, 5. ožujka, počela je prva prezentacija srednjoškolskih zanimanja i programa - zajednički projekt Krapinsko-zagorske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina, Obrtničke komore KZŽ, Gospodarske komore ŽK Krapina i  srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

Na samom početku prezentacije učenicima 7. i 8. razreda i njihovim roditeljima obratili su se ravnateljica Osnovne škole "August Cesarec" Matilda Juričev Žigman, v.d. predstojnika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Krapina Goran Vukmanić, predsjednik Gospodarske komore-Županijske komore Krapina Josip Grilec, potpredsjednik HOK-a i predsjednik  Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Zaželjeli su učenicima izbor pravog  zanimanja  u kojem će biti sretni i zadovoljni te da po završetku obrazovanja nađu posao.

Cilj same prezentacije je potaknuti učenike da se odluče za zanimanja koja su deficitarna u KZŽ uz napomenu kako će  Krapinsko-zagorska županija i ove  jeseni raspisati natječaj za dodjelu stipendija za deficitarna zanimanja za koja je posao zagarantiran nakon školovanja.

P3050013

Na  prezentaciji je učenicima i roditeljima ponuđeno niz informacija za dobar odabir pravog zanimanja, prikazani su novi filmovi za promociju deficitarnih zanimanja: kuhar, konobar, slastičar, keramičar i vodoinstalater, a prikazani su i prošlogodišnji promo filmovi za: zidara, tesara, montera suhe gradnje, stolara, CNC operatera, tokara i bravara. Učenici i roditelji dobili su informaciju o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja te im je predstavljen program obrazovanja srednjih škola KZŽ, a na info-pultovima su se mogli detaljnije informirati o željenom zanimanju te dobiti promotivne materijale i letke.

PROMO FILMOVI NALAZE NA SLJEDEĆIM LINKOVIMA: