Prezentacija projekta "Zeleno-plavo" u okviru Kutjevačkog Vincelova

ponedjeljak, 21.01.2008. 21:25

POŽEGA - Obrtnička komora Požeško - slavonske županije i udruga vinara i vinogradara "Kutjevački vinari", u suradnji sa Hrvatskom obrtničkom komorom, te ObrtničkIm komorama Istarske, Šibensko - kninske, Primorsko - goranske, Dubrovačko - neretvanske te Bjelovarsko - bilogorske županije, organizira u petak, 25. siječnja 2008. godine, u Požegi i Kutjevu, prezentaciju projekta "Zeleno - plavo", u okviru manifestacije "Kutjevačko Vincelovo".

Cjelodnevni program "Zeleno - plavo", čiji je primarni cilj promocija i povezivanje kontinentalnog i jadranskog turizma, počinje u požeškom Domu obrtnika u 11.00 sati, prezentacijom iskustava Ceha ugostitelja HOK-a, Primorsko - goranske i Bjelovarsko - bilogorske županije u projektu "Zeleno - plavo", a nastavlja se svečanošću rezidbe vinograda na Trgu graševine u Kutjevu, koja počinje u 13.00 sati.

Nakon rezidbe trsja, u 14.00 sati u Kutjevu predviđeno je potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će potpisati predsjednici HBOR-a Antun Kovačev i HOK-a Mato Topić. Na Trgu graševine u Kutjevu, s početkom u 17.00 sati, održat će se degustacija gastro ponude obrtnika iz Istarske, Šibensko - kninske, Primorsko - goranske i Dubrovačko - neretvanske županije, te sljubljivanje morskih specijaliteta sa kutjevačkim vinima. Uz neizostavni zabavni program, ova manifestacija završava navečer u kutjevačkom restoranu "Vinkomir", dodjelom zahvalnica i priznanja za sudjelovanje u projektu "Zeleno - plavo".