Predstavnici županije u Općini Čitluk razgovarali o prekograničnoj suradnji

ponedjeljak, 11.02.2019. 9:37

KOPRIVNICA - Delegacija u sastavu župana Darka Korena, saborskog zastupnika Branka Hrga, direktora Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica Krunoslava Vitelja i tajnika Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Bože Baraća, u utorak 7. veljače posjetila je Općinu Čitluk, gdje je održan radni sastanak s načelnikom Općine Marinom Radišićem i predsjednikom Općinskog vijeća Čitluk Predragom Smoljanom.

Sudionici sastanka razgovarali su o mogućim projektima prekogranične suradnje i zajedničkom povlačenju sredstava iz EU fondova, kao i o drugim značajnim temama vezanim uz gospodarsku i kulturnu suradnju. Predstavnici Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijske komore Koprivnica, županijske Obrtničke komore te županijski gospodarstvenici svake godine sudjeluju na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Bosna i Hercegovina prvi je vanjsko-trgovinski partner Hrvatskoj, stoga je održavanje dobrih gospodarskih odnosa važno. Također, izaslanstvo Općine Čitluk redovito posjećuje županijski Obrtnički i gospodarski sajam, a na sastanku je bilo riječi o proširenju te suradnje, odnosno o mogućnostima koje se nude poduzetnicima i obrtnicima iz Čitluka na Sajmu.

Županija je povezana s Općinom Čitluk kroz Sporazum o suradnji koji je potpisan 2007. godine s Gradom Križevcima, a sudionici sastanka složili su se kako će planirane aktivnosti biti proširene kroz nastavak suradnje.