Predstavnici obrtnika županije na radnom sastanku s Predsjednicom RH Kolindom Grabar-Kitarović

četvrtak, 06.12.2018. 11:53

SISAK - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović od 5. do 7. prosinca 2018. godine izmjestila je svoj Ured u Sisačko-moslavačku županiju. Ovo je devetnaesto izmještanje Ureda predsjednice Republike izvan Zagreba.

Podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u srijedu započeo je trodnevni boravak Predsjednice u Županiji. Nakon podizanja predsjedničke zastave i obraćanja nazočnima Predsjednica je u privremenom Uredu u zgradi Sisačko-moslavačke županije održala radne sastanke s predstavnicima Županije, nacionalnih manjina, udruga hrvatskih branitelja, gospodarstvenika i obrtnika, sisačkim biskupom msgr. Vladom Košićem te predstavnicima Sindikata naftne djelatnosti – Rafinerije Sisak.

Predsjednicu Grabar-Kitarović su uz brojne građane te sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića i zamjenika sisačke gradonačelnice Ivicu Rendulića, dočekali i predstavnici sisačkih obrtnika. Na prijemu kod predsjednice Grabar Kitarović bila je predsjednica Udruženja obrtnika Sisak Ivanka Čačić te predsjednik Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županijeAdolf Cvanciger, kao i predstavnici ostalih udruženja obrtnika s područja naše županije, predsjednik Udruženja obrtnika Kutina Ivica Ružička, predsjednik Udruženja obrtnika Petrinja, Glina i Topusko Ivan Solomun te predstavnik Udruženja obrtnika Novska Petar Majdandžić.

Obrtnici su tom prigodom Predsjednicu ukratko upoznali s aktualnom problematikom s kojom se susreću u svom poslovanju, suradnjom s tijelima lokalne uprave koju smatraju značajnom za uspješan rad te problematikom i nedostacima sustava školovanja za obrtnička zanimanja na našem području, ali i na državnoj razini.