Predstavnici komora kod novog župana Igora Androvića

ponedjeljak, 19.06.2017. 15:54

VIROVITICA - Nakon što je preuzeo dužnost od Sanje Bošnjak, obnašateljice dužnosti župana Virovitičko-podravske županije, novi župan Igor Andrović proteklog tjedna sastao se s predstavnicima HGK-Županijske komore Virovitica i HOK-Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije.

Na sastanku su uz župana Androvića bili i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak te u ime HGK direktor Milan Vanđura i u ime OK VPŽ predsjednik Ivan Kostelac i tajnik Božidar Jeremić. Govorilo se o mogućnostima razvoja gospodarstva i zapošljavanja te o budućim projektima koji će se provoditi na području županije.

Posebno je istaknut značaj dovršetka brze ceste od Zagreba do granice s Mađarskom, kao i suradnja u zajedničkoj organizaciji sajmova te inicijativa ministra poljoprivrede Tolušića u vezi dopune Školske sheme vezane za zdravu prehranu djece. Predstavnici Obrtničke komore podsjetili su na neke projekte u vezi strukovnog obrazovanja, od kojih je novi župan odmah prihvatio i najavio ponovno sufinanciranje programa „Naj učenik i naj majstor“.