Predsjednica Udruženja obrtnika Buzet dobitnica godišnje nagrade Grada Buzeta

srijeda, 18.09.2019. 14:28

BUZET - Na svečanoj sjednici gradskog vijeća povodom obilježavanja Dana Grada Buzeta dodijeljena su gradska priznanja.

Godišnju nagradu zbog izuzetnog doprinosa u razvoju obrtništva i institucija obrtničkog komorskog sustava te razvoju gospodarskog i društvenog života lokalne zajednice, dobila je dugogodišnja predsjednica Udruženja obrtnika Buzet Loredana Krbavčić.

Gđa. Krbavčić, vlasnica obrta za cvjećarstvo, trgovinu i poljoprivredu s 30 godina obrtničkog statusa, već je 29 godina, odnosno šesti mandat aktivna dužnosnica u komorskom sustavu u OKIŽ-u i u HOK-u.

Obrt za ugostiteljstvo, prijevoz i zemljane radove "Volte" dobitnik je Zlatnog grba Grada Buzeta koji mu je dodijeljen za izuzetne zasluge i rezultate te doprinos razvoju i poticanju volonterskog rada, porastu zaposlenosti te razvoju i širenju turističke i gospodarske djelatnosti. S radom je započeo prije 17 godina kao ugostiteljski objekt konoba „Volte“ s dva zaposlena. Djelatnost  je proširena na prijevoz putnika i usluge smještaja gostiju te trenutno zapošljava 14 djelatnika.

Svojim programima i projektima Buzet značajno nadilazi i mnoge veće sredine u našoj zemlji prvenstveno zahvaljujući marljivim i vrijednim poduzetnicima koji su doprinijeli razvijenom gospodarstvu, jednoj od najnižih stopa nezaposlenosti te ono što je još bitnije, jednoj od najvećih stopa zaposlenosti“, poručio je gradonačelnik Siniša Žulić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća kojom je u sklopu Subotine, uz blagdan sv. Marije Male, proslavljen gradski praznik.