Praktična nastava je važna za strukovna zanimanja

četvrtak, 07.09.2017. 9:50

VELIKA GORICA - Nova školska godina započela je 4.rujna te su se u školske klupe vratili i srednjoškolci Srednje strukovne škole Velika Gorica. Učenici drugih razreda od ove godine kreću i na praktičnu nastavu izvan škole, gdje će tokom sljedećih godina stjecati praktična znanja i usavršavati svoje izabrano zanimanje pod vodstvom svojih mentora – majstora obrtnika.

Uz obraćanje redovnih nastavnika na početku nove školske godine, učenicima se obratio i predsjednik Udruženja obrtnika Velika Gorica Vlado Mikulčić te ih pozvao da ozbiljno i savjesno shvate praktičnu nastavu koju će pohađati u radionicama velikogoričkih obrtnika. Kako tri godine prođu brzo, bitno je u tom vremenu savladati što je više moguće zanatskog i stručnog znanja te  steći iskustvo, kako bi nakon završenog školovanja mogli pronaći posao u struci. Zbog trenda odlaska u zemlje EU radi pronalaženja posla, kod domaćih poslodavaca se javlja sve veća potreba za kvalitetnom radnom snagom te će poslodavci rado primati i zapošljavati mlade ljude nakon završenog obrtničkog srednjoškolskog obrazovanja.

Predsjednik Udruženja Vlado Mikulčić naglasio je učenicima da  stoga ozbiljno pristupe usvajanju svih potrebnih znanja i kompetencija zanata koje su im dostupne za vrijeme obrazovanja.