Potpisani ugovori o sufinanciranju i promociji članova Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije

četvrtak, 21.03.2019. 13:22

KRAPINA - U srijedu, 20. ožujka u Krapini su potpisani 250 tisuća kuna vrijedni ugovori o sufinanciranju promocije gospodarstvenika i obrtnika s područja Krapinsko-zagorske županije.

Ugovore su potpisali župan Željko Kolar, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško i predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec. Sredstva su osigurana u proračunu Krapinsko-zagorske županije, a bit će korištena za promociju i nastupe gospodarstvenika i obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Obrtnička komora KZŽ dobila je 150.000 kuna, a HGK ŽK Krapina 100.000 kuna. „Cilj je da ova sredstva članovima komore na događanjima u zemlji i inozemstvu omoguće što kvalitetniji nastup, kako bi naše gospodarstvo, koje je izvozno orijentirano, steklo nove partnere i još bolje pozicioniralo svoje proizvode na tržištu. Riječ je o predstavljanju na međunarodnim sajmovima u Europi, gdje naši obrtnici i poduzetnici prezentiraju svoje proizvode. Inače, zagorski gospodarstvenici trećinu svojih proizvoda distribuiraju na inozemna tržišta i tržište prepoznaje njihovu kvalitetu“, rekla je pročelnica županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić.

Župan Željko Kolar je istaknuo: „Ponovit ću ono što uvijek naglašavam – prije svega zahvaljujući gospodarstvenicima, obrtnicima i poduzetnicima, gospodarska je slika u Krapinsko-zagorskoj županiji bolja nego što je bila“. Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško istaknuo je ovom  prigodom važnost dobivenih sredstava za nastavak prezentacije i promocije  članova Obrtničke komore KZŽ na međunarodnim i regionalnim sajmovima, skupovima i ostalim manifestacijama u 2019. godini.