Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije

srijeda, 27.03.2019. 10:41

BJELOVAR - Uoči sjednice Skupštine Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije, župan Damir Bajs i predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije Goran Grgić potpisali su Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije u 2019. godini.

Od ostalih značajnosti na sjednici, tvrtka MET Croatia Energy Trade d.o.o. Zagreb predstavila je svoje usluge opskrbe prirodnim plinom, donesena je Odluka o potpisivanju Povelje prijateljstva s Obrtničkom komorom Splitsko-dalmatinske županije i prihvaćeno je Izvješće o radu OK BBŽ za razdoblje 1. siječnja - 31. prosinca 2018. Nadalje, predsjednica Nadzornog odbora Milena Delić detaljno je obrazložila prijedlog financijskog obračuna OK BBŽ za 2018. godinu te je isti i prihvaćen.

V.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje poduzetništvo i obrtništvo, Dalibor Jurina predstavio je bespovratne potpore županiji u 2019. godini usmjerene prema obrtnicima, za koje će uskoro biti objavljen javni poziv. Također, v.d. predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Bjelovar Nenad Martinovski predstavio je potpore za samozapošljavanje za nezaposlene osobe, temeljem kojih je otvoren zamjetan broj obrta, a predstavio je i usluge HZZ-a koje mogu koristiti poslodavci-obrtnici.