Posjetite tjedan restorana u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj

utorak, 26.03.2019. 15:09

ROVINJ - Krenite putovima rovinjskih delicija od 06. do 13. travnja, u organizaciji Udruženja obrtnika Rovinj uz pokroviteljstvo Turističke zajednice Rovinja i Maistre, na kojima će se moći uživati u eno-gastro specijalitetima Rovinja i Istre u poznatim rovinjskim restoranima.

Navedene delicije moći će se kušati po promotivnoj cijeni od 120,00 kuna po meniju, a poželjna je i rezervacija mjesta.

 

POPIS RESTORANA:

  •  Restoran „BRANCIN DA NINO“, Trg G. Pignatona 8, tel. 052 811530 ili 098 2811530

Riblji meni: Pašteta od brancina s tartufima; Brodet od hobotnice i gambera s palentom; Voćni kolač; Bijelo vino Panjoka 0,25 l i voda

Mesni meni: Istarske proljetne rolice; Janjeći kotlet u umaku od tartufa s palentom; Voćni kolač; Crno vino Panjoka 0,25 l i voda

  • Restoran „GRACIANO“, Obala Palih boraca bb, tel. 052 811515 ili 098 256484

Riblji meni: Marinirana riblja fantazija; Dimljeni Jadranski file s prilogom; Agro čokoladni desert; Čaša Malvazije „Panjoka“ 0,2 l

Mesni meni: Istarski hladni pijat; Ramstek s prilogom; Cheesecake; Čaša Cuvee „Panjoka“ 0,2 l

  • Restoran „SIDRO“, Obala A. Rismonda 14, tel. 052 813471 ili 091 5593267

Riblji meni: Hladno morsko predjelo; Morski zavežljaj; Filet brancina; Čokoladna torta; Časa vina ili piva

Mesni meni: Miješani sir; Vinogradarska sarmica; Domaća mućkalica; Čokoladna torta; Časa vina ili piva

  • Restoran „FORTUNA“, Obala A. Rismonda 3, tel. 052 813450 ili 097 7008008

Riblji meni: Aperitiv dobrodošlice; Bakalar; File Brancina u umaku s istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda

Mesni meni: Aperitiv dobrodošlice; Ovčji sir s istarskim tartufima;  Pileći file u umaku s istarskim tartufima, prilog slani krumpir; Palačinka (čokolada, Nutella, marmelada); Čaša vina 0,2 l i voda

  • Restoran „DREAM“, J. Rakovca 18, tel. 052 830613 ili 091 5799239

Riblji meni: Srdele na savor; Domaće crne bigole s grdobinom; Voćna torta; Čaša bijelog vina malvazija Deklić

Mesni meni: Istarska maneštra; Salti in bocca od piletine; Čokoladna torta; Čaša crnog vina merlot Medea 0,1 l

  • Zalogajnica „VOLLEY FERATA“, Kolodvorsko šetalište 3, tel. 098 1806238

Riblji meni: Bakalar i pasutice; Punjene lignje sa šampinjonima; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša bijelog vina Vivoda

Mesni meni: Sir s medom i orasima; Medaljoni s tartufima i tjesteninom; Palačinke sa šumskim voćem; Čaša crnog vina Vivoda

  • Restoran „LOVOR“, Obala V. Nazora 20, tel. 052 815964 ili 091 2050064

Riblji meni: Pržene girice; Punjene lignje na buzaru s palentom, Domaći kolač; Bijelo vino „Ravalico“ 1/3 l

Mesni meni: Fritaja s porilukom i gljivama; Svinjski file s povrćem na žaru i riža sa šafranom; Domaći kolač; Crno vino „Legović“  1/3 l

  • Konoba „VELI JOŽE“, Sv. Križa 1, tel. 052 816337 ili 098 366785

Riblji meni: Dagnje na buzaru; Rižoto s plodovima mora; Fritule; Čaša bijelog vina

Mesni meni: Istarska maneštra; Domaći njoki s gulašom; Fritule; Čaša crnog vina

  • Restoran „LA PERLA“, E. Bullessicha 2, tel. 052 811801 ili 098 9333511

Riblji meni: Vongole na buzaru s tagliatellama; Rombo u padeli s krumpirom; Zapečena jabuka u crnom vinu; Čaša malvazije Vivoda

Mesni meni: Pljukanci sa špaletom i šparogama; Ombolo u bijelom vinu s kupusom i krumpirom; Fritule; Čaša merlota Vivoda

  • Steak house & pub „ISTRIANO“, S. Radića 2, tel. 052 524713 ili 091 1850560

Riblji meni: Krem juha od školjki s okusom šafrana; Crni rižoto od sipe; Fileti orade u vinskom umaku s okusom ružmarina, pire od špinata i krumpira; Kolač od sira sa šumskim voćem; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l

Mesni meni: Goveđa juha s povrćem i domaćim rezancima; Tagliatelle sa šparogama i cherry rajčicom, Kuhani ombolo u umaku od senfa i ružmarina s gratiniranim krumpirom i brokulom; Ravioli sa sirom, medom i orasima; Čaša bijelog ili crnog vina 0,1 l

  • Restoran „CALISONA“, Trg na mostu 4, tel. 052 815313 ili 095 5660599

Riblji meni: Salata od hobotnice; Gratinirane sardele; Domaći kolač; Čaša vina Malvazija Matošević

Mesni meni: Pršut i sir; Njoki s kokoši; Domaći kolač; Čaša  vina Teran Matošević

  • RESTORAN „SANTA ROMA“, J. Rakovca 42, tel. 091 1555000

Riblji meni: Morski plodovi u hladetini na kremi od boba; Pržene srdele umotane u špagete; Suhe smokve u prošeku na kremi od mascarponea; Čaša bijelog vina San Tommaso 0,1 l

Mesni meni: Pljukanci u umaku od tartufa; Punjena rolana piletina s rižom (tikvica, mozzarella, panceta);  Čoko kocke s preljevom od naranče; Čaša crnog vina San Tommaso 0,1 l

Udruženje obrtnik Rovinj poziva sve zainteresirane da posjete restorane i upoznaju se s delicijama istarskog poluotoka.