Posjetite Kvarner Expo 2019. gdje vas ovog vikenda u Crikvenici očekuje bogata ponuda vina, autohtonih proizvoda i suvenira

srijeda, 19.06.2019. 15:18

CRIKVENICA - Ovogodišnja Prodajna izložba suvenira, vina i autohtonih proizvoda “KVARNER EXPO 2019” održat će se od 21. do 23. lipnja u Crikvenici, na Trgu Stjepana Radića (glavni gradski trg na šetnici uz more). Na izložbi se očekuje dolazak gotovo 100 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

Pokrovitelji izložbe su Hrvatska obrtnička komora, Primorsko – goranska županija, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera i Turistička zajednica Grada Crikvenice, te Hrvatska gospodarska komora.

Organizatori ovogodišnje izložbe su Obrtnička komora Primorsko – goranske županije i Udruženje obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine.

Obrtnička komora Primorsko-goranske županije 2017. godine je ponovo pokrenula i organizirala tradicionalnu izložbu suvenira „Kvarner Expo“, koja se održala u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici, te 2018. godine na glavnom crikveničkom trgu.

Prva izložba suvenira “Kvarner Expo” održana je 2004. godine u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji i izazvala je veliki interes javnosti, posebno turista koji su u uskrsno vrijeme boravili u Opatiji. Upravo to je bio motiv da za nastavak organizacije tako značajne manifestacije, na kojoj je 2013. godine u Opatiji, u šatoru na Slatini, usprkos recesiji i krizi, izlagalo preko 250 izlagača iz svih krajeva Hrvatske.

Izvorna ideja izložbe je da se na jednom mjestu okupe proizvođači izvornih i originalnih suvenira iz cijele Hrvatske, te da najkvalitetniji suveniri budu ponuđeni u prodajnim objektima suvenira u Hrvatskoj. Cilj izložbe je prepoznati izvorne, autohtone i tržišno prihvatljive suvenire, koji će preuzeti primat na policama suvenirnica diljem Hrvatske.

Usporedni cilj projekta je i želja da ovakva manifestacija omogući brojnim obrtnicima i drugim poduzetnicima, koji u izradi i plasmanu suvenira nalaze svoju egzistenciju, da predstave svoje proizvode i ponude ih tržištu.

U sklopu Prodajne izložbe suvenira, vina i autohtonih proizvoda “KVARNER EXPO 2019” 21. i 22. lipnja od 18:00 do 23:00 održat će se i prodajni festival hrvatskih vina „Vino s okusom soli“ na kojem će sudjelovati 20 izlagača.

Svečano otvaranje izložbe predviđeno je za petak, 21. lipnja 2019. godine u 12.00 sati, a radno vrijeme izložbe biti će od 10.00 do 22.00 sata.

Također želimo napomenuti da ovakva izložba zasigurno predstavlja zanimljivu dopunu turističke ponude Grada Crikvenice, kada će u Crikvenici i okolnim mjestima boraviti znatan broj turista, kao i domaćih gostiju koji na to područje dolaze vikendom.