Posjetite 20. Jesen u Lici

utorak, 02.10.2018. 13:01

GOSPIĆ - Na jubilarnoj 20. izložbi Jesen u Lici od 5 do 7. listopada od 10 do 19 sati svoje proizvode izlagat će OPG-i, obrti, trgovačka društva, zadruge, udruge, javne ustanove koje skrbe o zaštićenim područjima i škole. Izložba se održava na Trgu Stjepana Radića i na okolnim prostorima.

Jubilarna izložba se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar -Kitarović i predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, a pokrovitelji su i Ministarstvo turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. Izložbu organiziraju Ličko-senjska županija, Razvojna agencija Lira, a suorganizator je Grad Gospić.
Jesen u Lici najveća je izložbeno - prodajna i tradicijska manifestacija u Ličko-senjskoj županiji i u široj regiji, na kojoj izlagači predstavljaju isključivo svoje proizvode. Prilika je to i za razmjenu znanja i iskustava i ugovaranje međusobne suradnje. Izlažu se brojni autohtoni poljoprivredni, prehrambeni, uporabni i ukrasni proizvodi visoke kvalitete koje proizvode mala poljoprivredna gospodarstva i mali poduzetnici sa primorskog i ličkog dijela Ličko-senjske županije te ruralnih prostora gotovo svih hrvatskih županija i susjednih područja (Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Vojvodine). Stoga Izložba ima i međunarodni karakter. Na ovogodišnjoj jubilarnoj 20. Jeseni u Lici predstavit će se oko 270 izlagača, a u tri dana održavanja izložbe očekujemo preko 20.000 posjetitelja. Iz Zagreba se stiže autobusima i vlakovima. Nekoliko posljednjih godina sastavni dio izložbe je izložba ličke pramenke te izložba autohtonog ličkog goveda - ličke buše, na kojoj će se predstaviti najuspješniji uzgajivači pramenke i buša s područja Ličko-senjske županije sa svojim najboljim grlima. 
Tradicija je da Izložbu obogaćuju nastupima brojni plesači, svirači i pjevači iz Like i okolice. Ne treba zaboraviti da se tijekom izložbe svakodnevno prije kupnje mogu i kušati proizvodi. Osim toga, proglasiti će se i najbolji proizvođači rakije, meda i sira u Ličko-senjskoj županiji.