Posjetite 17. Gastro Turopolja

četvrtak, 06.09.2018. 11:17

VELIKA GORICA - Već sedamnaest godina zaredom u listopadu  Velika Gorica i Turopolje žive u znaku gastronomije i vrhunskih okusa turopoljskih jela te svih delicija koje pripremaju majstori velikogoričkih ugostiteljskih objekata i gostiju koji izlažu hranu svog kraja na  gastro izložbi i velikom nedjeljnom turopoljskom ručku.

17. Gastro Turopolja održava se u organizaciji Udruženja obrtnika Velika Gorica i Turističke zajednice Velike Gorice, 14. listopada u centru Velike Gorice na Trgu kralja Tomislava, koji će  i ove godine postati velika blagovaonica za  tisuće građana koji će uživati u bogatoj eno-gastronomskoj ponudi.. Za uživanje u  morskim delicijama i ove godine s otoka Korčule i Lastova stižu plodovi mora i dalmatinska spiza. Najbolju  domaću turopoljsku kotlovinu pripremati će učenici  velikogoričke Srednje strukovne škole i ekipe vatrogasnih društava, a lovački gulaš lovačka društva. Posjetitelji će svoja nepca počastiti prepoznatljivim turopoljskim jelima. Nakon ručka slijedi uživanje u najboljim vinima velikogoričkih podruma, kao i vinima  gostiju vinara iz Zagrebačke županije, otoka Korčule i Slovenije.

Bogati program i sadržaji  manifestacije, prodajna izložba jabuka,  suvenira, obrtničkih proizvoda, eko i zdrave hrane, „Gorički dani meda“ Pčelarske udruge „Turopolje“, tamburaše, zabavni i drugi sadržaji koje pripremaju organizatori  zasigurno će i ove godine oduševiti sve posjetitelje.