Posjet sajmu u Gračanici

srijeda, 17.04.2019. 13:27

VIROVITICA - Jubilarni, 10. Međunarodni sajam GRAPOS EXPO održava se od 16. do 19. travnja u Gračanici, na 6000 m² zatvorenog i 4000 m² otvorenog prostora u poslovnoj zoni „Fering“. Sajam je okupio 335 izlagača iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Austrije, Crne Gore, Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije i Švedske.

Na svečanom otvorenju sajma, goste i izlagače pozdravili su Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore, Nedžad Nuhanović, direktor sajma, Nusret Helić, načelnik Gračanice, i Jakub Suljkanović, premijer Tuzlanskog kantona, koji je ujedno otvorio sajam.

Pokrovitelji sajma su Vlada Tuzlanskog kantona, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Obrtnička komora Tuzlanskog kantona i Udruženje obrtnika Gračanica, a partner sajma Republika Hrvatska koju je predstavljala Hrvatska obrtnička komora sa svojim štandom. Osim predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca, ispred obrtničkog komorskog sustava Republike Hrvatske sajam su posjetili i predstavnici POK-a Brodsko-posavske županije, Osječko-baranjske županije i Vukovarsko-srijemske županije te u ime Virovitičko-podravske županije njezin potpredsjednik Hrvoje Šimunović.

Na sajmu se moglo razgledati mnoštvo proizvoda iz područja građevinarstva, poljoprivrede, prehrambene i tekstilne industrije te rukotvorine i umjetnički dizajnirane suvenire, a posebnu pažnju izazvao je izložbeno-prodajni salon automobila „Auto show week“.

Na sajmu će se također održati nekoliko stručnih predavanja i panel diskusija na razne poduzetničke teme, a zemlje iz regije zajednički organiziraju Konferenciju mladih poduzetnika regije.