Posjet OK Osječko-baranjske županije Mađarskoj nacionalnoj trgovačkoj kući

utorak, 14.11.2017. 12:34

OSIJEK - Obrtnička komora Osječko-baranjske županije sa svojim Udruženjima posjetila je Mađarsku gdje je uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske  u Budimpešti i opunomoćenog ministra Ivana Bušića, organiziran sastanak s predstavnicima Mađarske nacionalne trgovačke kuće (Hungarian National Trading House).

Mađarska nacionalna trgovačka kuća djeluje u okviru Ministarstva vanjskih poslova i trgovine, a njen cilj je jačanje ekonomske suradnje kroz pomaganje mađarskim poduzetnicima u uspostavljanju poslovnih kontakata s poduzetnicima iz drugih zemalja.

Budući da je cilj Obrtničke komore Osječko-baranjske županije unapređenje i promicanje obrtništva, kao i zastupanje interesa obrtnika te uspostavljanje i razvoj svih vrsta poslovnih donosa, a samim time i pomoć u uspostavljanju kontakata s poduzetnicima iz drugih zemalja, ovaj susret je bio obostrano koristan.

Predstavnici Mađarske nacionalne trgovačke kuće, Mate Kurin i Mirjana Karagic, sa suradnicima su organizirali vrlo produktivan sastanak na kojem je prezentiran rad Mađarske nacionalne trgovačke kuće te dogovorena daljnja suradnja na povezivanju poslovnih subjekata iz Mađarske  i obrtnika iz Hrvatske.

Predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević, predstavio je rad Obrtničke komore te istaknuo važnost gospodarske suradnje između poduzetnika Mađarske i Hrvatske s obzirom na zemljopisni položaj i velike mogućnosti koje se tom suradnjom pružaju. Isto tako, izražena je i želja za organizacijom B2B sastanaka (business to business ) kako bi se sa okvirnih i uopćenih susreta prešlo na konkretne sastanke između poduzetnika istih ili sličnih djelatnosti.