Počeli izbori za članove upravnih tijela UO Koprivnica

četvrtak, 19.04.2018. 9:18

KOPRIVNICA - Prihvaćanjem akata koje je Upravni odbor uputio Skupštini i koja je to izglasala jednoglasno na svojoj 6. redovnoj sjednici održanoj 16. travnja, počeli su izbori za članove upravnih tijela Udruženja obrtnika Koprivnica u mandatnom razdoblju 2018.-2022.

Na istoj sjednici prihvaćeno je Financijsko izvješće i Izvješće o radu za 2017. Prihvaćena su Izvješća Nadzornog odbora i Komisije za popis.

Zbog nespojivosti  predsjedničkih funkcija u Udruženju obrtnika Koprivnica i Obrtničkoj komori KKŽ gdje je postala predsjednica, Skupština Udruženja obrtnika Koprivnica  je opozvala Irenu Kovačić s funkcije predsjednice Udruženja  i imenovala bivšeg potpredsjednika Udruženja Darka Frankola predsjednikom Udruženja obrtnika Koprivnica do kraja mandatnog razdoblja 2014.-2018.

Darko Frankol je ujedno i kandidat za predsjednika Udruženja obrtnika Koprivnica u mandatnom razdoblju 2018.-2022. za što ga je kandidirao Upravni odbor Udruženja obrtnika Koprivnica na svojoj  16. redovnoj sjednici održanoj 16. travnja 2018.

Slijedom te Odluke novi potpredsjednik Udruženja obrtnika Koprivnica do kraja  mandatnog razdoblja 2014.-2018.  je Zoran Pehnec, a nova članica Upravnog odbora Vlasta Puklavec.

Članovima skupštine predstavljeno je nekoliko kandidata za godišnja Priznanja HOK-a i POK-a za što se moraju izjasniti u pet dana, a pozivaju se i svi ostali da se jave sa svojim prijedlozima do 23. travnja 2018. Pravilnik o priznanjima HOK-a nalazi se na  web stranici Udruženja  pod „Dokumenti- ostali dokumenti“.

Kako je ovo najvjerojatnije zadnja redovna sjednica Skupštine u ovom mandatu članovi Skupštine oprostili su se na zajedničkom domjenku.  Prigodnim poklonima i cvijećem oprostili su se od bivše predsjednice Irene Kovačić i najdugovječnije članice Upravnih tijela Udruženja Marije Vrabelj (od 1988.) koja je najavila da se neće kandidirati za novi mandat upravnih tijela.