Partnersko potpisivanje ugovora

utorak, 20.02.2018. 9:09

KRAPINA - Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava Obrtničkoj komori KZŽ i HGK Županijskoj komori Krapina potpisani su 19. veljače, u ukupnom iznosu od pola milijuna kuna.

HGK ŽK Krapina dodijeljeno je 150 tisuća kuna za promociju gospodarstvenika u zemlji i inozemstvu. Od 2014. do 2017. godine KZŽ sufinancirala je promociju gospodarstvenika sa 400 tisuća kuna, a lani je izdvojila i dodatnih 56 tisuća kuna za izradu promo – filma o gospodarstvu KZŽ.

Sukladno partnerstvu Krapinsko-zagorske županije i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije potpisana su dva ugovora, jedan u vrijednosti 150 tisuća kuna za promociju obrtnika u zemlji i inozemstvu, a drugi u vrijednosti od 200 tisuća kuna za uređenje Edukacijsko – izložbenog centra tradicijskih, umjetničkih  i ostalih obrta.

U razdoblju od 2014. do 2017. KZŽ je sufinancirala s 540 tisuća kuna promociju  obrtnika na različitim događanjima u zemlji i inozemstvu. Za edukacije i promocije obrtnika ukupno je izdvojila preko milijun kuna, a u 2017. godini Županija je donirala sredstva u iznosu 200 tisuća kuna za uređenje Edukacijsko – izložbenog centra, istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora.

Župan KZŽ Željko Kolar zahvalio je komorama, svim gospodarstvenicima, poduzetnicima i obrtnicima s područja županije na sjajnim rezultatima koje su postigli u 2016. godini, za koju postoje službeni rezultati, a prema svim pokazateljima, prošla godina trebala bi biti još bolja, s preko 12 milijardi ukupnog prihoda. „Taj trend povećanja gospodarske aktivnosti na području KZŽ zapravo je naša obaveza, da  dio novaca iz proračuna koje dobivamo iz poreza na dohodak, vratimo natrag ljudima koji su ga i stvorili, što oni sjajno koriste za promociju gospodarstva, poduzetništva i obrtništva na području čitave EU i zbog toga imamo takav rezultat da smo po pokrivenosti izvoza uvozom među prve dvije ili tri županije u Hrvatskoj. Ono što je bitno je da je ulaganje samih gospodarskih subjekata na području KZŽ bilo izuzetno veliko i da se isto planira i u 2018. godini, a kad strani investitori vide da domaći investitori ulažu, naravno da se i oni lakše odlučuju na investiciju, a to je najbolja promocija. Mi smo partneri i svi zajedno radimo na promociji gospodarstva KZŽ i stvaranju gospodarske klime za ulaganje“, istaknuo je župan Kolar.

Ugovore su sa županom Željkom Kolarom potpisali predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško i predsjednik HGK Županijske komore Krapina Josip Grilec

„Već ove godine smo pokrenuli tri akcije, naši kolege obrtnici krajem drugog mjeseca putuju u Split na 23. Međunarodni sajam GAST-specijalizirani sajam za ugostiteljstvo, u trećem mjesecu ćemo posjetiti IHM, najveći sajam obrtništva u EU i u travnju planiramo posjetiti 44. Međunarodnom sajmu građevinarstva SEEBBE u Beogradu. Svega toga ne bi bilo da nam Županija nije izašla u susret. Slijedeća stvar je uređenje prostora, ove godine završit ćemo građevinski dio i možda jednim dijelom useliti u novi prostor, nadamo se da ćemo u 10. mjesecu uspjeti upriličiti svečano otvorenje. U tom će prostoru biti  i stalna postava našim umjetničkih i tradicijskih obrta uz planiranje ostalih vezanih aktivnosti za tradicijsko-umjetničke i sve ostale obrte“, rekao je predsjednik OKKZŽ Davor Pleško. Potpisivanju ugovora prisustvovali  su i zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i komunalnu infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić.